Днес, в Областна администрация Видин се проведе техническо учение на Щаба за

...
Днес, в Областна администрация Видин се проведе техническо учение на Щаба за
Коментари Харесай

Във Видин се проведе техническо учение на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия 

Днес, в Областна администрация Видин се организира техническо учение на Щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия и за взаимоотношение с националния и с общинските щабове. Учението е разпоредено със заповед на Областния шеф Огнян Асенов и бе на тематика: „ Действие на щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия и за взаимоотношение с националния щаб и съставните елементи на единната избавителна система при обезпечаване на отбраната на популацията на територията на област Видин, при пораждане на повреда с трансграничен транспорт на радиоактивно вещество “.

Преди старта на написаните действия заместител регионалният шеф на Видин Шишман Чаушев поздрави чиновниците на полицията във връзка професионалния им празник и призова присъстващите, учението да стартира с едноминутно безмълвие в символ на респект към починалия, на 7 ноември вечерта, граничен служител на реда на българо-турската граница.

Комисар Стилиян Пешев шеф на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Видин показа на присъстващите главните цели на учението, сюжета и дилемите, които следва да се изпълнят, според одобрения проект за осъществяване на мероприятието.

Целта на днешното обучение беше да се проиграе организацията на взаимоотношението сред органите на изпълнителната власт за дейно и навреме реагиране в ранната фаза на повредата, предизвестие и обявяване, предоставяне на инструкции, прогнозиране и изясняване характера на вероятните последици за популацията и околната среда от повреда с трансграничен транспорт на радиоактивно вещество.

В техническото обучение взеха присъединяване членовете на Щаба за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия, Междуведомствената група за информация, съгласуваност и логистика, Работната група при въвеждане в осъществяване регионалния проект за отбраната при бедствия в част: “Защита при трансгранични замърсявания ” и общинските щабове за осъществяване на общинските проекти за отбрана при бедствия на територията на област Видин, като учението не предвиждаше категорично свикването на общинските щабове.

За извършеното обучение следва да бъде изготвен Анализ, който да включва заключения и оферти за възстановяване на дейностите и/или иницииране актуализация на Областния проект за отбрана при бедствия. Анализът ще бъде показан на регионалния шеф за одобряване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР